24
Ιον.
09

Πόσο ελεύθερος Τύπος νομίζεις ότι είσαι; (τεστ α’)

Οι δημοσιογράφοι είναι πάρα πολύ τυχεροί που είναι δημοσιογράφοι, γιατί όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, τα αφεντικά τους, οι επιχειρηματίες (μερικοί εξ αυτών είναι και πάλι πρώην δημοσιογράφοι), το κάνουν πρώτη είδηση. Οι δημοσιογράφοι είναι πάρα πολύ τυχεροί που είναι δημοσιογράφοι, γιατί όταν απολύονται, βγαίνουν οι opinion leaders (τους) και φτιάχνουν κλίμα στον «κοσμάκη». Εδώ, εδώ, να μάθουν το δίκιο μας (τους) όλοι.

Οι δημοσιογράφοι είναι πάρα πολύ άσχετοι κι ας είναι δημοσιογράφοι, γιατί περίπου το 70% από αυτούς (κόβω το κεφάλι μου) δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει χρόνια τώρα όχι σε αυτή τη χώρα, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αν τους μιλήσεις, για παράδειγμα, για τους απολυμένους του Λαναρά θα νομίζουν ότι πρόκειται για τίποτα σερβιτόρους του Ζωναρά (και αυτό σε περίπτωση που έχουν διαβάσει κάναν γηραλέο κοσμικό που «ενθυμείται» και αυτοί τον θαυμάζουν). Αν τους μιλήσεις π.χ. για το πόσο μαστίζεται στις μέρες μας ο κλάδος των εμποροϋπαλλήλων, θα σε κοιτάξουν κατάπληκτοι. (Υποθέτω ότι δεν τους βοηθάνε και πολύ τα ελληνικά τους, «εμποροϋπάλληλοι…») Αν σκεφτούν λίγο καλύτερα μπορεί και να μειδιάσουν με συμπάθεια «α, μωρέ, όπως οι πωλήτριες στην Καλογήρου;» – «καλέ, μη σου πω και ο υπάλληλος που σου κόβει φέτα στο σούπερ κάθε Σάββατο!» Στο τέλος η συζήτηση θα κλείσει με ένα «ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, δεν είναι το ίδιο!» Αυτό το γαμημένο «δεν είναι το ίδιο» το έπαθα σήμερα δις:

-Τη μία πέφτοντας σε ένα ποστ του proktikou, το οποίο αναφερόταν ΦΥΣΙΚΑ στα 500 ΣΠΙΤΙΑ που έμειναν χωρίς δουλειά ελέω Αγγελόπουλων. [Σε τελική ανάλυση που έχει ακουστεί ρε παιδιά να κλείνει η Ολυμπιακή και να απεργεί η air france, η AEGEAN, η Lufthansa και τα ελικόπτερα; Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.Αν απολύσει ο Βερόπουλος θα απεργήσει ο Κοτσόβωλος; (π.χ. γιατί δεν έχει απολύσει κανέναν ο Βερόπουλος].

-Και την άλλη με πολύ καλή φίλη μου («είδες την τρισμέγιστη μαλακία που έγραψε το ακατονόμαστο;» «μισομισομισο, άλλο αυτοί, άλλοι εμείς»)

Διάλειμμα για απάντηση προς proktor. Ναι, βρε pap@ρι, έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει κανονικά: ειδικά στην περίπτωση που μιλάμε για τον ίδιο κλάδο, με τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες όπου να ‘ναι θα γίνουν πιο σπάνιο είδος και από τις μονάχους-μονάχους.

Και για να τελειώνουμε: δεν υπάρχουν αυτοί και εμείς. Είμαστε όλοι οι εμείς, χωμένοι στα ίδια σκατά και χρεωμένοι τα ίδια ποσά. Να αφήσουμε την αλαζονεία στο σπίτι (κατά προτίμηση στο WC και να τραβήξουμε και το καζανάκι), και το απολιτίκ-άοσμο-και-άχρωμο στυλάκι να το στείλουμε σε κάνα γερό διάολο. Στο κάτω-κάτω, ο διάολος ο ίδιος κάνει επιτυχία χρόνια τώρα, γιατί από την αρχή ξεκαθάρισε τη θέση του. Είπε: θέλω κακό και αντάρα και το θέλω ΤΩΡΑ. Εχθρός μου είναι ο Μεγάλος και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τον ρίξω. Δεν νιαούριζε, δεν έλεγε μαγκιές-κλ@νιές, τύπου αααμ, δεν ξέρω, δεν είμαι από δω, δεν απαντώ, δεν ψηφίζω, δεν διαλέγω, πού να τρέχεις, ρε μεγάλε, όλοι ίδιοι είναι.

Και για να τελειώνουμε και με το άλλο (ξύπνιοι σύντροφοι): σε όλες τις δουλειές είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε μία συγκεκριμένη γραμμή. Ακόμη και στα πιο «προοδευτικά» «μαγαζιά» αν δεν πληροίς προϋποθέσεις και «γραμμές», αν δεν σε έχουν «γραμμένο», δεν σε προσλαμβάνουν ούτε για κλητήρα. (Και μετά, βγαίνετε και μιλάτε για φίλους και μέλη του κόμματος, αλλά για κάτι τούτα και για κάτι άλλα -χειρότερα- είναι που οι φίλοι παραμένουν φίλοι και σταματάνε στο φλερτάκι και δεν προχωράνε στα περαιτέρω που είναι και καλύτερα, ξέρετε τώρα, σαίκσια και δε συμμαζεύεται.) Θέλω να πω έτσι όπως ο τυράς έχει πάρει οδηγίες για τον τρόπο που θα σου κόψει το τυρί για το τοστ, έτσι και ΕΣΥ έχεις ενσωματώσει στο ΕΙΝΑΙ σου τον τρόπο που θα γράφεις, που θα μεταδίδεις την είδηση, ποιον «θα παίζεις», ποιον «θα σβήνεις». Με τον καιρό, μάλιστα, δεν χρειάζεσαι καν οδηγίες, απλώς ξέρεις. Γίνεσαι επαγγελματίας. Εδώ, οι απλοί στυλίστες των κειμένων (ναι, ημείς) όταν γινόμαστε pro, ξέρουμε πώς, ποιον και γιατί, όχι ΕΣΥ που παραβρίσκεσαι και στις μεγάλες συσκέψεις κιόλας… ε, ε, ε;

Συμπέρασμα: το κόβουμε όλοι το τυρί – κομμένη.

Και τι θέλουμε από κει και πέρα;

(συνεχίζεται σωποδήποτε)

Παράδειγμα αντι-τηλεοπτικής κινητοποίησης: πιφ εργάτριες μεγάλες, νο στάιλ ατ ολ, έτσι και είναι και σε κάνα κκε (γιατί από τον ριζοσπάστη βούτηξα τη φωτό) πιθανολογώ και αλιβάνιστες.

Παράδειγμα αντι-τηλεοπτικής κινητοποίησης: πιφ εργάτριες μεγάλες, νο στάιλ ατ ολ - έτσι και είναι και σε κάνα κκε (γιατί από τον ριζοσπάστη βούτηξα τη φωτό) πιθανολογώ και αλιβάνιστες.


8 Responses to “Πόσο ελεύθερος Τύπος νομίζεις ότι είσαι; (τεστ α’)”


 1. Ιουνίου 24, 2009 στο 11:51

  Κείμενο χείμαρρος. Προς το παρόν δεν θα απαντήσω. Θέλω να δω πρώτα τις εξελίξεις γιατί είναι νωρίς ακόμα και θα έχουμε τέτοιες οπωσδήποτε

  • Ιουνίου 26, 2009 στο 04:57

   Καλέ κύριε νησή…
   Οι εξελίξεις είναι οι προβλεπόμενες… Καμία αντίδραση ουσιαστική από τα «όργανα», τα τοσοδούλικα όργανα #(*@$&@#(*$&#@(*&$. Μόνο εφέ και εφέ Δευτέρα και Τετάρτη. Αυστηρά.

 2. Ιουνίου 25, 2009 στο 13:32

  Δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά Η είδηση της εβδομάδας είναι ο γάμος του Μπουμπούκου (με το συμπάθειο) με την τσουλ της αλήθειας -που του τον χαντάκωσαν οι ρουφ δημοσιογράφοι, επειδή έκαναν απεργία.

  Βέβαια, οι συναδέλφισσες της μπουμπούκας από τα μεσημεριανάδικα ήταν συνεπείς και το έπαιξαν. Αλλά βέβαια, αυτές δεν είναι δημοσιογράφες (ευτυχώς), είναι άλλος κλάδος(ΕΥΤΥΧΩΣ -αλλά ποιος;), για βιτρίνα (ολλανδική, ξες, από κείνες του Αμστελόδαμου)μη χε-.

  σι χτι ρι .

  • Ιουνίου 26, 2009 στο 05:04

   Κροτ, οι Αμστελοδαμιανές που ασχολούνται με το τηλεοπτικό, μα στο χαρτί, μα στην TV, δεν απεργούν. Το αυτό και οι περιοδικατζήδες. Είναι μπανάλ. Άντε να πάρουν τους δρόμοι αλαλάζοντας άμα έχει εκπτώσεις στο Κολωνάκι. Πέραν τούτου, μηδέν. Και βεβαίως ο γαμός της χρονιάς, πώς ήταν κάποτε Χουάν Κάρλος – Σοφία, έχει καλυφθεί και για το χαρτί και για την ΤV όσο τίποτε άλλο, και εννοώ ότι καλύφθηκε σε ώρα απεργίας. Α-καλό-ε.
   Καλά, τι θυμήθηκα τώρα; Είχα μια συνάδελφο όταν είχα πρωτοπάει σε ένθετα μεγαλοφημερίδας και με λέει τις πρώτες μέρες: «Μη μιλάς με τη διόρθωση της εφημερίδας». Γουρλώνει μάτι, χαμηλώνει φωνή, ψιθυρίζει στο αφτί: «Είναι συνδικαλιστές, σσσσσςςςςςςςς!»
   😆
   😆

 3. Ιουνίου 26, 2009 στο 02:58

  Όπα, καλώς ήρθα, καλώς σε βρήκα!

  Τι ωραία που τα λες, μα τι ωραία που τα λες και ζητώ συγγνώμη που δεν επαυξάνω λόγω σεβασμού στον χώρο σου.
  Και εννοώ τα μπινελίκια για τους δημοσιογράφους, που έχουν κάνει την Ελλάδα μαγαζί τους.

  Τα λέμε …σωποδήποτε.

 4. Ιουνίου 26, 2009 στο 05:07

  καλώς ήρθες tsaousa 😀
  έχω ξετρελαθεί με τη Σέχτα σου και την έχω κάνει share παντού! Να λες ό,τι θες και να επαυξήσεις ελεύθερα, χαρά μου μεγάλη!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


syntonistikogrigoropoulos2

Νυχτολόγιο

Ιουνίου 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι.   Ιολ. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

well… I+I feel…

aaducksef

http://twitter.com/aaduck

 • RT @aggeletos1: συγκέντρωση ακροδεξιών στη Γερμανία γύρω τους η αντίσυγκέντρωση των αντιφασιστών... η πιο όμορφη κ ελπιδοφόρα φωτό της χρ… 1 day ago
 • Το Σάββατο 10/03 το Diem25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοινώνουν υπερεθνική λίστα για τις ευρωεκλογές του 2019… twitter.com/i/web/status/9… 1 week ago
 • Former “New Right” party leading member among arrested extreme rightists borderlinereports.com/2018/03/07/for… μέσω του χρήστη @wordpressdotcom 1 week ago
 • RT @adespotoi: Ο Τσούφας είναι 14ετών αλλά η γυναίκα που τον είχε μέχρι σήμερα μετακομίζει κι έβαλε το γιό της να μας στείλει μήνυμα για να… 3 weeks ago
 • RT @SykoFantiS: Θέλει ο ρατσιστής δήμος Δελφων να κρυφτεί αλλά η μαλακία που τον δέρνει δεν τον αφήνει. Ψόφο https://t.co/5J9QT8CNLn 4 weeks ago

tweets του σεφ

 • RT @StavrulaR: Γαμάτο! RT @morgansbailey: @StavrulaR «το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα». And I rest my case. @theelfatbay @ark ... | 6 years ago
 • so fuck you anyway _ wp.me/p3E4b-eh _ καλημέρα :p | 6 years ago
 • RT @arkoudos: 17 λέει οι τραυματίες μετανάστες από την χθεσινή βαρβαρότητα των ακροδεξιών "ελλήνων". 17 *έφτασαν στο νοσοκομείο και το δ ... | 6 years ago
 • το όνειρο του αρχιτέκτονα που έγινε θρίλερ: hurry (up) plotter! | 6 years ago

RSS γουατ’σ νιου

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.
favartebanner2


Είμαι Open Minded, αγαπώ τα Open Source, κατεβάζω το Firefox 3 - Το αλεπουδάκι της φωτιάς είναι γρήγορο, ασφαλές, εξυπηρετικό, ντύνετα όπως θέλετε και μιλάει και ελληνικά) ;)

Αρχεία (στα να ‘ναι)

GreekBloggers.com
Add to Technorati Favorites

Top Posts

Νυχτολόγιο

Visit Being Five Comics
favartebanner2
!-- Facebook Badge START -->Liana Duck
Liana Duck
<em oncontextmenu=
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: